Wij willen u graag een aangenaam verblijf aanbieden.   Nuttige informatie

         
 
Gratis cursus cava- en wijnproeven: Deze wordt gegevens in het Engels door een oenoloog iedere maandag op het terras van het restaurant.
Wij kiezen voor een duurzame wereld en alle elektriciteit die de camping gebruikt, is afkomstig van hernieuwbare en groene energiebronnen.

NUTTIGE INFORMATIE 2019

Plattegrond van de camping    Nuttige informatie afdrukken  Tickets Barcelona

GRATIS transport alle dagen ★ ★ ★ ★ ★

Ontspan en geniet, rijd niet zelf tijdens uw vakantie, onze chauffeurs brengen u overal naar toe!!

Om de kwaliteit van uw vakantie te verbeteren en welbevinden en amusement te garanderen, stellen wij u de GRATIS bus van Camping Barcelona ter beschikking, die u iedere dag naar onze Beach Club en naar de stranden brengt en ook naar het treinstation, de haven, het duikcentrum, het verwarmde zwembad met SPA en sportzone, en naar het centrum van de stad waar u de markten, de restaurants en het winkelcentrum kunt vinden en een bezoek kunt brengen aan het cultureel erfgoed en de historische monumenten.

Bovendien bieden wij u dagelijks GRATIS vervoer van het centrum van Barcelona naar de camping. Van 01/06 t/m 30/09 is het niet gratis maar wel goedkoper dan met de trein: € 2,90/traject.

Tevens is er 24h uur per dag openbaar vervoer beschikbaar naar Barcelona. Voor informatie en reistijden kunt u terecht bij de receptie.

Het GRATIS vervoer naar Mataró onderhoudt dagelijkse diensten vanaf 9:00 uur 's morgens tot 23:00 uur 's avonds, in juli en augustus tot 1:00 's nachts.

Receptie: een team bestaande uit verschillende nationaliteiten, dynamisch, kosmopolitisch en professioneel, verwelkomt u en staat u in uw eigen taal vriendelijk te woord om u alle informatie te verstrekken die u nodig heeft.

Geopend van 8.00 tot 23:00 uur.

Entreebewijzen in Barcelona: Bij de receptie informeren wij u over alle toeristische bezienswaardigheden in Barcelona. Bij ons kunt u goedkopere toegangsbewijzen verkrijgen dan bij de officiële loketten van de gebouwen van Gaudí, zoals de Sagrada Familia, Parc Guëll, musea, rondleidingen, toeristische routes, reisaanbiedingen, Barcelona Night Card of het voetbalstadion Camp Nou, waarmee u de wachttijden bij de ingang kunt vermijden.

Restaurant: een eetzaal binnen en twee terrassen, een overdekt terras en een buitenterras, beide met uitzicht op zee. Het restaurant heeft een uitgebreide kaart met mediterrane gerechten, tapas, paellas, pastas, pizzas, meeneemgerechten, wijnen en cavas. U kunt er ook ontbijten of half- en volpension bestellen. In de bar kunt u uit 40 internationale soorten bier kiezen en er is een uitstekende en gevarieerde kaart met cocktails en gin-tonics Premium. In juli en augustus wordt er tijdens het avondeten een show gegeven.

Alle dagen geopend: openingstijd 8:00 uur, sluitingstijd tussen 22:00 uur ’s avonds en 2:00 uur 's ochtends.

Supermarkt: deze beschikt over alle producten om in de voedingsbehoeften van een kampeerder tijdens zijn verblijf op de camping te voorzien. Er is de hele dag door brood en bakkerswaarde beschikbaar. Er is verse melk. Verse vis wordt dagelijks op bestelling geserveerd.

Dagelijks geopend van 8:00 tot 15:00 uur en van 17:00 tot 21:00 uur.

Zwembad: wij bieden u een geweldig zwembad van 25 meter met een prachtig uitzicht op zee en verschillende diepten. Er is een badmeester en er zijn gratis ligstoelen.

Gedurende het hele seizoen geopend, met de volgende openingstijden:

  • Van 01 tot 31 maart, van 11.00 uur tot 16.00 uur.
  • Van 1 tot 27 april, van 10.30 uur tot 18.30 uur.
  • Van 28 april tot 6 juli, van 10.00 uur tot 20.00 uur.
  • Van 07 juli tot 25 augustus, van 10.00 uur tot 21.00 uur.
  • Van 26 augustus tot 24 september, van 10.00 uur tot 20.00 uur.
  • Van 25 september tot 14 oktober, van 10.30 uur tot 18.30 uur.
  • Van 15 tot 31 oktober, van 10.30 uur tot 17.00 uur.

Bar van het zwembad en en chill-out zone. IJssalon en cocktailbar: de bar is gelegen aan het zwembad, met een verkwikkend uitzicht op zee en sfeervolle chill-out muziek. Ze beschikt over een originele kaart met cocktails, wijnkaart, ijs en banket van uitstekende kwaliteit op ambachtelijke wijze bereid om van uw zoete momenten te genieten. U kunt er ook pizza’s, pasta, en de traditionele paella eten, en uw keuze maken uit een gevarieerde kaart met theeën, verse vruchtensappen, broodjes en salades. Als u wilt eten of languit iets wilt drinken terwijl u van de zeebries en de muziek geniet, de ligstoelen en –bedden zijn gratis.

Geopend van 1 juni tot 24 september. In juli en augustus, van 10.00 tot 23.00 uur – in juni en september, van 11.00 tot 21.00 uur.

Picknickplaats: deze ligt naast de bar bij het zwembad en is voorzien van grote houten tafels onder de schaduw van grote bomen. U kunt van deze ruimte gebruik maken zonder dat u iets in de bar hoeft te nuttigen, u kunt u er gewoon op een bankje tegenover de zee gaan zitten om in de schaduw van het uitzicht te genieten. Wij verzoeken u de tafels op dezelfde manier achter te laten zoals u deze aangetroffen heeft. Dank u wel.

Toegangscontrole: de camping beschikt over een toegangscontrole middels een kentekenherkenningssysteem dat het kenteken van de wagen leest. Stop de wagen bij het stopbord voor de slagboom waarna de slagboom door het systeem automatisch geopend wordt. Als het systeem uw kenteken niet heeft gelezen, ga dan niet toeteren maar rijd 3 meter terug en zet de auto opnieuw stil op de STOP die op de weg is geverfd. Als bij de tweede poging de slagboom niet opengaat, wendt u zich dan tot de receptie.

Gemotoriseerd verkeer: niet toegestaan van 24:00 tot 7:00 uur. Als u na 24:00 uur vertrekt of aankomt, kunt u uw auto op de gratis parkeerplaats bij de ingang van de camping parkeren. De parkeerplaats is ook van een kentekenherkenningssysteem voorzien. Dagelijks de hele dag geopend. Toegestane maximumsnelheid op het kampeerterrein: 10 km/u.

Nachtrust: tussen 23:00 en 8:00.

Gratis WiFi: Verbind u met het netwerk “Camping Barcelona”, geen wachtwoord nodig. 

Dierenpark: hier vindt u verschillende soorten dieren die in semi-vrijheid leven: ezels, schapen, geiten, eenden, konijnen en kippen die er vreedzaam samenleven. U kunt het park in het seizoen de hele dag bezoeken maar de dieren laten zich meestal zien als het donker begint te worden. Het is belangrijk dat u rekening houdt met de dieren en hen niet lastig valt.

Ecologisch fruit- en groentewinkeltje: Verkoop van ecologische produkten bij de boer, op nog geen 500m afstand van de camping, de eerste weg links na de uitgang van de camping (richting Llavaneres).

Open van maandag t/m zaterdag, van 9.00u tot 14.00u en van 16.00u tot 20.00u. Zondag gesloten.

Beach Club van Camping Barcelona: Vrij direct aan zee gelegen en op slechts 30 meter van het water bevindt zich het ontmoetingspunt van de vrienden van Camping Barcelona. Ze beschikken over een uitstekende kaart met mediterrane gerechten, aperitiefjes en tapas om te proeven en te delen.

De avonden zijn om te genieten van de muziek met de traditionele coctails. Er zijn discoavonden met DJs, livemuziek en voorstellingen. Het artistieke programma kunt u opvragen bij de receptie.

Geopend vanaf begin mei tot half september, van 10 uur ‘s morgens tot 2 uur ‘s nachts in juli en augustus en de rest van het seizoen van 10 uur ‘s ochtends tot 12 uur ‘s nachts.

Lasal Varador is het restaurant van Camping Barcelona, gelegen aan zee langs de strandboulevard en is het hele seizoen geopend. Het biedt een echte mediterrane keuken met als specialiteiten tapa’s, paella’s en cocktails onder begeleiding van goede muziek. Keuken op basis van ecologische, verse en kwaliteitsproducten uit de nabije omgeving, met respect voor de smaak en de natuurlijke eigenschappen van de voedingsmiddelen. Het restaurant vormt een integraal duurzaam project, is gebouwd volgens de criteria van de bioklimatische architectuur met ecologische materialen en produceert zijn eigen elektriciteit, warm water en verwarming middels zonne-energie. De dichtstbijzijnde halte van Lasal Varador is het treinstation. U moet de voetgangerstunnel nemen op 100 meter van het station richting camping en dan ziet u het restaurant al liggen.

Iedere dag geopend vanaf begin juni tot half september van 09.45 tot 1.30 uur in de ochtend. Keuken geopend van 13.00 tot 16.30 uur en van 20.00 tot 24.00 uur.

Er is een beperkte kaart van 16.30 tot 20.00 uur. De rest van het seizoen geopend van woensdag t/m zondag van 09.45 tot 17.30 uur.

Duikclub van Camping Barcelona: deze bevindt zich in de haven en organiseert boottochten om aan de kust van Barcelona-Maresme te duiken en te varen, L’Alguer del Berruguell, een zeereservaat van 700 hectare met Posidonia oceanica, te bezoeken en de explosie van leven in de verzonken gefossiliseerde stranden tegenover de camping, met een ouderdom van meer dan 7.000 jaar (hiervoor hoeft u niet over een brevet te beschikken).

Er worden wekelijks boottochten georganiseerd om de kust te bezichtigen van maart tot november. Kaartje: € 13,90 per persoon. Reserveren bij de receptie.

Geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 13:30 uur en van 17:00 tot 20:30 uur. Zaterdag van 8:30 tot 14:00 uur en van 17:00 tot 20:30 uur. Zondag van 8:30 tot 14:00 uur. Maandag gesloten.

Strand van Mataró: dit is een ideale natuurlijke omgeving om hier met het hele gezin van te genieten. De restaurants, strandtentjes en charme geven dit strand een geheel eigen karakter dat uniek is voor de kust van Barcelona.

Toegang tot de zee op 100 meter in een rotsachtige zone die niet geschikt is om te zwemmen maar wel om te snorkelen of te duiken. Om te zwemmen dient u naar de zandstranden te gaan, met name als u met kinderen gaat. De stranden van Mataró zijn te onderscheiden door het ‘Q’-label dat de toeristische kwaliteit aangeeft.


Vervoer naar het strand van Mataró, Beach Club en Diving Club:

GRATIS pendeldienst: iedere dag.

Te voet: er loopt een pad langs de zee. Ca. 25 minuten lopen.

Stranden en fiets- of wandelroutes vanaf de camping: route van de 3 Vil·les (dorpen), een paradijs op nog geen 500 meters van de camping! De beste route is de paarse, de “Passeig dels Anglesos”, deze route is heel makkelijk te bewandelen en is erg mooi. Mocht u een hond hebben, loop dan vooral door tot het laatste strand van Caldes d’Estrac. De Passeig dels Anglesos (laan van de Engelsen) begint na de jachthaven (Port Nàutic) van Sant Andreu de Llavaneres en verbindt de stranden van Sant Vicenç en Caldes d´Estrac (4 km strand). De strandtenten en restaurants aan het strand zijn het hele jaar open en laten honden toe. In de Port Balís kunt u ook goede restaurants vinden die het hele jaar open zijn.

Gratis cursus wijn- en cavaproeven: De cursus wordt in het Engels door een oenoloog 1 dag per week op het terras van het restaurant gegeven. Bij de receptie inschrijven.

De zonopkomst en zonsondergang bekijken: de oevers van de zee zijn de beste plek om deze magische momenten van de dag gade te slaan.

De bloemen bekijken: de tuinen van de camping bieden een grote verscheidenheid aan planten die gedurende vrijwel het hele seizoen in bloei staan. In de lente kunt u het grootste aantal planten in bloei bekijken. Vraag bij de receptie meer informatie en foto’s van elk van de planten.

Animatie: Zie het activiteitenprogramma.

Vergeet niet aan ons animatieteam door te geven als iemand van uw familie/gezin jarig is tijdens uw vakantie op Camping Barcelona. Onze leuke mascotte Noa komt dan langs om voor hem/haar Cumpleaños feliz te zingen op de standplaats, in het restaurant of waar u ook maar wilt (juli en agustus).

Van de animatie voor volwassenen kunt u het hele seizoen genieten hoewel er in de zomer meer activiteiten dan in het laagseizoen worden aangeboden. Kinderanimatie wordt in de maanden juli en augustus aangeboden.

Uitgaan: op de stranden van Mataró vindt u meerdere standbars met muziek die in het zomerseizoen elke dag tot 3:00 uur 's nachts geopend zijn. U kunt hierna terecht in de discotheken van de stad of, als u hier de voorkeur aan geeft, het nachtleven van Barcelona ontdekken. Als u het nachtleven van Barcelona wilt verkennen, kunt u bij de receptie het kaartje BARCELONA NIGHT CARD kopen, waarmee u GRATIS toegang krijgt bij de meest bekende discotheken van de stad. Openbaar vervoer met de nachtbus N-82. Vertrek 's nachts vanaf de camping in Mataró en Barcelona ieder uur. Tijden bij de receptie.

Verwarmd zwembad met SPA- en sportzone in het centrum Paradise:Beschikt over twee verwarmde zwembaden van 25 en 10 meter met bubbelbadbedden en -stoelen, therapeutische waterstralen variërend van druk, jacuzzi's, Schotse en wisseldouches, stoombaden, sauna, massageservice en een crèche waar voor uw kinderen wordt gezorgd terwijl u aan uw conditie werkt. Er is ook een zonneterras, schoonheidscentrum, kapsalon en massages.


Alle dagen geopend. Speciaal tarief voor onze gasten: € 4,50 per persoon. Reserveren bij de receptie. Hieronder valt het gebruik van alle voorzieningen en activiteiten. Vergeet niet een badmuts mee te nemen, gezien deze verplicht is. U kunt er ook een kopen bij de receptie voor € 1,80.

Speeltuin: gelegen naast het zwembad. Geschikt voor kinderen tot 11 jaar.

Dagelijks geopend van 8:00 tot 23:00 uur.

Sanitaire voorzieningen: moderne sanitaire blokken met warm water 24 uur per dag die voortdurend worden schoongemaakt. Complete baden voor gehandicapten en ook voor baby's. Een gespecialiseerd en milieuvriendelijk schoonmaakbedrijf is belast met de schoonmaak van de voorzieningen. Het bedrijf is in bezit van het ISO 9001:2000-kwaliteitsbeheercertificaat.

Wasserette: De machines werken met munten en er is een wisselautomaat. Prijs: € 4,-. Als u geen wasmiddel of wasverzachter hebben, kunt u eenheidsdoses in de supermarkt voor € 0,75 kopen. Als u een strijkijzer nodig heeft, kunt u dit bij de receptie lenen.

Dagelijks geopend van 8:00 tot 22:00 uur.

Servicestation voor campers: elke kampeerzone beschikt over een servicestation voor campers. Zie plattegrond van de camping.

Chemisch toilet: er zijn 6 stortplaatsen om het toilet te legen. Zie plattegrond van de camping.

Wateraansluiting en -afvoer op de standplaats: te gebruiken uitsluitend voor aansluiting op caravans en campers middels slangen. De waterafvoer wordt gebruikt voor de afvoer van grijs water m.u.v. het chemisch toilet; om dit te legen dient u zich te wenden tot het servicestation voor campers of de dichtstbijzijnde stortplaats. Bedankt.

Huisdieren GRATIS (PetFriendly): Camping Barcelona is een ruimte voor personen die hun leven met huisdieren delen, die ze mee op reis nemen of van plan zijn dit te doen. U kunt uw huisdier op de camping overal mee naar toe nemen, op het terras van het restaurant, in de bar van het zwembad en ook in de gratis bus zodat u altijd samen van uw vakantie kunt genieten. We beschikken over een bad met warm water speciaal voor uw huisdier (achter het centrale sanitaire blok –zie plattegrond-) en bij de receptie kunt u gratis zakken krijgen om de uitwerpselen in te doen. In de toeristische bus van Barcelona mogen honden alléén in een hondendrager mee. Als u een huisdier wilt adopteren, de camping neemt de kosten voor de adoptie.

Boeken wisselen: Beschikbaar in verschillende talen in het restaurant.

Gratis opladen van batterijen: Laad de batterij van uw camera, computer, en andere apparaten op bij de receptie. Beschikbaar 24/24 uur.

Kluizen: Beschikbaar bij de receptie voor 1.50€ per dag. Voor de aanbetaling dient U een identiteitsbewijs of kredietkaartnummer in te leveren. In geval van verlies van de sleutel, krijgt U een boete van 20€.

Post: Dagelijks ophaal service. U kunt de brievenbus, ansichtkaarten en postzegels bij de receptie vinden.

Autowassen: Gelegen naast de receptie. Gratis dienst.

Diepvriezers: Beschikbaar achter de carwash. Plaats alstublieft geen glas of waardevolle objecten in de vriezers. Beschikbaar 24/24 uur.

Verhuur van koelkasten: Voeg deze dienst toe aan uw reservering of vraag ernaar bij de receptie. Voor 6,90€ per dag.

Gratis uitleen service van tafels, stoelen en barbecues: Beschikbaar achter de carwash. Brengt u alstublieft het materieel terug in dezelfde staat als U ze uitgeleend heeft gekregen.

Gratis föhn: Beschikbaar bij de receptie. Voor het uitlenen van de föhn dient u een identiteistbewijs of kredietkaartnummer in te leveren.

Moutainbike verhuur: Alleen voor volwassenen ouder dan 21. Prijs 3€ voor 4 uur. Voor de aanbetaling dient u een identiteitsbewijs of kredietkaartnummer in te leveren.

Auto verhuur: Informatie bij de receptie.

Huisvuil: scheid het huisvuil en gooi het in de containers weg die bij de ingang van de camping staan (glas, papier, plastic en restafval). Gooi geen plastic of ander vast afval, zoals tampons, maandverband of oorstaafjes, in de wc, omdat dit de waterzuivering bemoeilijkt. We beschikken ook over een olietank in het restaurant.

Energie: wij kiezen voor een duurzame wereld en alle elektriciteit die de camping gebruikt, is afkomstig van hernieuwbare en groene energiebronnen.

UNICEF: Camping Barcelona ondersteunt het programma UNICEF Bevriend met Hotels in een project voor de bescherming van kinderen.

Parkeerzones: er zijn 3 parkeerzones op de camping. U kunt hier uw auto gratis parkeren om over meer plaats op uw standplaats te beschikken.

Parkeerplaats service: Wij bieden een parkeerplaats voor karavanen en kampers tot 9m lang: 10 €/dag. Vanaf 10 juli tot 23 augustus 20 €/dag. Geen elektrische aansluiting. Als u stroom nodig hebt, boek dan a.u.b een normale plaats.

Help ons om te verbeteren: bij aankomst ontvangt u een vragenlijst over de kwaliteit van de camping en eventuele suggesties. Vul deze aan het einde van uw verblijf in en deponeer hem in de ideeënbus. Alle personeelsleden op de camping dragen een naamplaatje, geef de naam van de persoon aan die u geholpen heeft, als u dit van belang acht, want dit is voor ons erg nuttig om onze dienstverlening te verbeteren en het werk van ons team te beoordelen. Het restaurant en de supermarkt worden door een extern bedrijf beheerd. Ook hier vragen wij u uw mening te geven. Hartelijk dank.

WAAR NAAR TOE?

Entreebewijzen in Barcelona: Bij de receptie informeren wij u over alle toeristische bezienswaardigheden in Barcelona, en u kunt er goedkopere toegangsbewijzen verkrijgen dan bij de officiële loketten van de gebouwen van Gaudí, zoals de Sagrada Familia, Parc Guëll, musea, rondleidingen, toeristische routes, reisaanbiedingen, Barcelona Night Card of het voetbalstadion Camp Nou en waarmee u dus de wachttijden bij de ingang kunt besparen.

Barcelona: is een mediterrane stad, kosmopolitisch en modern, internationaal bekend als inspiratiebron voor kunstenaars met een scala aan mogelijkheden op socio-cultureel gebied en de stad draagt natuurlijk het persoonlijke stempel van de geniale architect Gaudí. Op het Plaza de Cataluña vindt u het toeristenbureau en de toeristenbus (Bus Turístico) van Barcelona. Dit is een zeer geschikt vervoersmiddel en een aanrader vanwege de uitstekende vervoersservice. Het beschikt over een groot park met autobussen met een open dak en audiogids die u begeleiden naar de mooiste en toeristisch meest interessante plekjes (het is geen georganiseerde reis en ieder kan er op eigen gelegenheid in meerijden). Het wordt aangeraden, 6-7 dagen uit te trekken om de hele stad te bezoeken. Wij bevelen het 2-daagse ticket aan. U kunt dit bij de receptie kopen.

Vervoer naar Barcelona:

Particuliere busdienst: busdienst die u op alle dagen naar het centrum van Barcelona, Plaza Cataluña, brengt. Kaartje bij de receptie reserveren. Gratis kaartje. Het is van 01/06 t/m 30/09 niet gratis maar wel goedkoper dan met de trein: € 2,90/traject. Als u om een bepaalde reden besluit niet naar Barcelona te gaan, annuleer dan tijdig uw reservering om uw plaats vrij te maken. Vriendelijk dank.

Trein: vanaf 6:00 tot 00:00 uur iedere 10 minuten. Onze gratis bus brengt u naar het station van Mataró en haalt u hier weer op.

Nachtbus N-82: u kunt iedere dag de nachtbus nemen vanaf 24:00 tot 5:00 uur (vertrek ieder uur). De halte bevindt zich bij de ingang van de camping. De halte voor de terugrit ligt vlakbij het Plaza Cataluña in de straat Passeig de Gràcia nr 6.

Mataró: is de hoofdstad van de Costa de Barcelona – Maresme (125.000 inwoners). Het is een stad aan de Middellandse Zee met prachtige stranden en een waardevol zeefront. De stad werd gesticht door de Romeinen en er is een routeuitgezet met gratis audiogids om het bouwkundige en archeologische erfgoed van de stad te leren kennen. Om deze route te volgen dient u zich tot het toeristenbureau in het centrum van de stad te wenden.


Stadscentrum:
hier vindt u het winkelcentrum, kledingszaken en schoenenwinkels, banken, restaurants, markten en in het oude stadshuis, het toeristenbureau.

Markt op het ‘Plaça GRAN’: dit is de meest kleurrijke markt van de stad met zowel vaste als gelegenheidskramen. Hier vindt u het beste fruit en groenten van Mataró, er worden ecologische producten aangeboden en er zijn kramen gespecialiseerd in biologisch vlees, gedroogde vruchten en noten, enz. De markt wordt gehouden op het plein ‘la Plaça Gran’ in het oude stadscentrum achter het gemeentehuis. Geopend van dinsdag t/m vrijdag van 8:00 tot 14:00 uur en van 17:30 tot 20:00 uur, zaterdag van 8:00 tot 14:00 uur.

Markt op het ‘Plaça CUBA’: een markt met voornamelijk levensmiddelen. Het gebouw werd gebouwd in 1936 en is ontworpen door de architect Lluís Gallifa. Geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 8:00 tot 14:30 uur, vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur en zaterdag van 8:00 tot 13:30 uur. Ook is er een buitenmarkt met kramen met huishoudelijke artikelen en textiel iedere donderdag van 8:00 tot 14:00 uur. Deze ligt vlak bij het centrum van de stad.

Winkelcentrum MATARÓ PARC: bioscoopzalen, winkels, bowlingbaan en restaurants.

De zeeboulevard: deze is 3 kilometer lang en ideaal voor een wandeling of fietstochtje langs de zee. Er is een ruim aanbod met strandtentjes en restaurants met muziek of avondoptredens, speeltuin, sportzones, banken, bomenzones met lekkere schaduw en mooie groenvoorzieningen.

De fabriekshal van Gaudí: dit is een van de eerste projecten van Antoni Gaudí, gebouwd in 1883, en kenmerkt zich door de 13 parabolische bogen, gemaakt van houten delen die met ijzeren spijkers aan elkaar bevestigd zijn, om het dak te ondersteunen. Er is een tentoonstelling van hedendaagse kunst van Catalonië in ondergebracht. Het bevindt zich op 200 m afstand van het treinstation van Mataró. Zie plattegrond.

Geopend van dinsdag t/m zaterdag van 18:00 tot 21:00 uur, zondag van 11:00 tot 14:00 uur. Gratis entree.

Castellers (menselijke torens): Ontdek één van de meest beroemde en indrukwekkende tradities van Catalonië: menselijke torens! De plaatselijke groep “colla Capgrossos de Mataró” oefent elke dinsdag en vrijdag (behalve op feestdagen). Van 20.00h tot 21.00h trainen alleen de kinderen en van 21.00h tot 23.00h oefent de hele groep. De toegang tot het oefenlokaal is gratis en u kunt iets drinken in de bar terwijl u de training aanschouwt. Vanaf eind juli tot eind augustus zijn er geen trainingen vanwege de zomervakantie.


Waterpark:
‘Isla Fantasia’, een van de beste waterparken van Spanje, ideaal om er een hele dag te genieten met de kinderen of als stelletje. Er is een golfslagbad, glijbanen voor kinderen en volwassenen. Het park biedt vermaak voor jong en oud.

Bosc Vertical: ontdek de ervaring om tussen de takken van bomen op grote hoogte te bewegen. Beleef de sensaties, voel de adrenaline en geniet van een zinderende spanning. Tokkelbanen, bruggen, lianen, netten... Er zijn parcouren geschikt voor iedere leeftijd. Meer informatie bij de receptie.

Roca Village: het is het grootste outlet-centrum van Europa en biedt de klant de gelegenheid om producten uit collecties uit vorige seizoenen te kopen van merken met grote nationale en internationale faam tegen aantrekkelijke prijzen.

Natuurpark Montseny: voor wie van bergwandelen houdt, vindt u hier een uitstekend netwerk van wandelpaden en GR's. Tegelijkertijd heeft men vanaf de top van de berg ‘Turó de l'Home’ (1.706 m.) een prachtig uitzicht over een groot deel van het Catalaanse grondgebied. Een uniek landschap en ideaal om te genieten van een dagje in de natuur.

Dagelijkse excursies naar Montserrat: : 4,5 uur. Prijs volwassene: € 49,00; kinderen van 8 t/m 15 jaar: € 39,00; kinderen onder de 8 jaar gratis. Inbegrepen heenreis in tandradtrein. Vertrek van Barcelona.

Flamencoshow: in de Tablao Cordobés, in het centrum van Barcelona (Les Rambles, 35). De Tablao is opgericht in 1970 en wordt beschouwd als een van de beste van Spanje door een kleine, veeleisende kennerskring. Na het diner vindt de show plaats. Als u er de voorkeur aan geeft, kunt u ook alleen de show bijwonen. Voor nadere informatie en reserveringen kunt u bij de receptie terecht. Alle dagen geopend.

Water Sports Centre: het centrum biedt watersporten voor alle leeftijden. Leer varen in een catamaran, windsurfen, zeilen of kanoën, en geniet van activiteiten zoals waterskiën, parasailing, speedboat en opblaasbare vaartuigen, zoals de flyfish, slider of bananabus. Meer informatie bij de receptie. Het centrum bevindt zich op het strand tegenover het station van Calella; geadviseerd wordt de trein vanaf Mataró te nemen (20 min) en het bedrag van het treinkaartje wordt in mindering gebracht op de activiteit die u boekt.

Wij willen u graag een aangenaam verblijf toewensen.

Stranden en routes om te wandelen en fietsen

Een geweldig land! Goed weer, mooie dorpen, prachtige stranden, lekker eten en uitzicht op de Middellandse Zee! Wat wilt u nog meer?

Links vanaf de uitgang van de camping vindt u een gesignaleerd pad waar u heel veilig kunt lopen of fietsen naar de dorpjes Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt en Caldes d’Estrac of Caldetes. Wij bevelen u de paarse route van de “Passeig dels Anglesos” aan, deze is heel gemakkelijk te bewandelen en is erg mooi. Mocht u een hond hebben, neem hem dan vooral mee naar het laatste strand van Caldes d’Estrac. De “Passeig dels Anglesos” (Laan van de Engelsen) begint na de jachthaven El Balís van Sant Andreu de Llavaneres en verbindt de stranden van Sant Vicenç met die van Caldetes. De strandtenten en de restaurants aan het strand zijn het gehele jaar geopend! Honden zijn toegelaten.

In de jachthaven Port Balís kunt u ook goede restaurants vinden die het hele jaar zijn geopend.

De 3 Viles (dorpen), een paradijs op 500 meter afstand van de camping! Elke vrijdag is er markt in Sant Andreu de Llavaneres en dat is de dag dat u het beste dit dorp kunt bezichtigen. De “Carrer d’Amunt” is het sociale en commerciële centrum van het dorp waar mensen elkaar ontmoeten en waar u kunt genieten van de winkels, bars en restaurantjes. Een echte aanrader is de beroemde coca de Llavaneres, een soort broodkoek dat in de regio zeer gewaardeerd wordt.

In Caldes d’Estrac, vindt u de Fundació Palau. Dit is een artistiek centrum dat zich vooral richt op de werken van Picasso (de eerste zondag van de maand is de ingang gratis). In het centrum van het dorp vindt u ook een klein, maar heel gezellig badhuis (thermen), waar het water stroomt op 38ºC en van welke therapeutische eigenschappen u kunt genieten in hun zwembad dat een temperatuur heeft van 36ºC. Aan de rechterkant van de Fundació Palau bevindt zich de ingang van het hooggelegen Parc Muntanyà, met gratis ingang, van waaruit u een geweldig uitzicht heeft over het dorp en de Middellandse Zee.

Voor de meest actievelingen kunt u Sant Vicenç de Montalt aandoen die de hoogste pieken van het kustgebergte heeft en waar de wegen steiler en hoger zijn dan in de andere twee dorpen. Vergeet vooral niet om één flesje water per persoon mee te nemen tijdens deze wandelingen (de routes staan aangegeven op de plattegrond).

Tickets Barcelona

Wij adviseren u om de tickets minstens een dag van te voren te kopen.

Wanneer u bij de receptie de tickets koopt, reserveren wij ook automatisch de bus tickets voor de zelfde dag. De bus zal op het uur van uw bezoek of uw reservatie worden aangepast.

BUS TURÍSTIC: Verken Barcelona door in- en uit te stappen met de dubbeldekker bus van de Barcelona Bus Turístic, die je op een comfortabele manier naar de meest attractieve en interessante plekken van Barcelona brengt. Met een kaartje voor de toeristische bus kunt u zoveel keren in- en uitstappen als u wilt! Vanuit Camping Barcelona bevelen wij de toeristische bus aan als enige transport om Barcelona te bezichtigen.

DE SAGRADA FAMILIA VAN GAUDÌ: De Sagrada Familia is het belangrijkste architectonische werk van Gaudí en is het symbool van de originele en gewaagde architectonische stroming van het modernisme dat natuurvormen in de architectuur wil incorporeren. Voor de Sagrada Familia bieden we u een gevarieerd aanbod aan van entreebewijzen. We hebben veel aanvragen voor de tickets, waardoor wij u aanraden om op tijd een reservering bij ons te maken. Wij kopen uw tickets op de officiële website, wij vragen 1,75€ voor de service kosten.

De tickets van Sagrada Familia worden niet vergoed.

HET PARC GÜELL VAN GAUDÌ: Dit park staat op de lijst van de Werelderfgoed van Unesco. Van hieruit heeft u een geweldig uitzicht over heel Barcelona. We kopen uw tickets op de officiële website, wij vragen 0,50€ voor de service kosten.

De tickets van Parc Güell worden niet vergoed.

CASA BATLLÓ: Casa Batlló is één van de belangrijkste meesterwerken van Antoni Gaudí. Het is een architectonisch pronkstuk en is een belangrijke referentie voor de modernistische stroming. Gelegen in de Passeig de Gràcia, valt dit gebouw vooral op door zijn vormen en kleuren. De Casa Battló is door de UNESCO als monument voor de Werelderfgoed erkend.

LA PEDRERA – CASA MILÀ: We raden u een bezoek aan aan het huis van Casa Milà, beter bekend als de Pedrera, het laatste residentiële huis van de grote architect Antoni Gaudí. Deze is ook door de UNESCO als Monument voor de Werelderfgoedlijst erkend en is één van de belangrijkste erfenissen die hij heeft nagelaten in Barcelona. De Casa Milà is één van de meest opvallende gebouwen van de 20e eeuw en is een bezoek meer dan waard.

G EXPERIÈNCIA: GAUDÍ EN 4D: Verdiep je in de creatieve geest van de genie van de modernistische architectuur Antoni Gaudí met behulp van de interactieve 4D technologie. Kom naar de G Experience van Barcelona en je kan de werken van de meester van het Catalaanse modernisme, Antoni Gaudí, met eigen en andere ogen zien.

ARTICKET BARCELONA: Met dit Articket Barcelona kunt u de beste musea van Barcelona bezichtigen: ontdek de werken van de genieën van de kunst van de 20e eeuw en ga 1000 jaar terug in de creativiteit. Alle kunstwerken van Barcelona liggen in handbereik met één enkel entreebewijs, dat een grote besparing oplevert in vergelijking met het kopen van aparte kaartjes voor elke museum. Het entreebewijs is geldig voor het bezoeken van het Picasso Museum (van tevoren reserveren), de Fundació Joan Miró, het Museu Nacional d’Art de Catalunya, het CCCB, de Fundació Antoni Tàpies en het MACBA.

ARQUEOTICKET: Reis naar het verleden van de mensheid en u begrijpt het heden beter. U zult geen spijt krijgen van dit ticket. Het Arqueoticket is een combi-ticket waarmee u toegang krijgt tot vier fantastische archeologische collecties in Barcelona. Het entreebewijs is geldig voor een bezoek aan het archeologisch museum van Catalonië, het Egyptisch museum van Barcelona, het MUHBA-Historisch museum van Barcelona en het Born Centre de Cultura i Memòria.

HOLA BARCELONA: Dit is het openbaar vervoerbewijs voor het onbeperkt reizen voor 48, 72, 96 of 120 uur, waarmee u vrij kunt reizen met de metro, bus, tram door de hele stad. Wij bieden het ticket HOLA BARCELONA aan, maar omwille van veiligheidsredenen raden wij u aan met de toeristische bus te reizen. Let vooral op uw persoonlijke bezittingen als u met het openbaar vervoer reist, zakkenrollers kunnen op de loer liggen.

BARCELONA CARD: Ontdek de vele culturele activiteiten en uitgaansmogelijkheden in Barcelona, gratis of met korting, met de Barcelona Card. Met deze kaart kunt u met de trein naar het vliegveld gaan, onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in de stad. Daarnaast biedt deze vrije toegang voor bepaalde musea in de stad en meer dan 85 kortingen op entreebewijzen. Het geeft gratis toegang tot het Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), het Fundació Antonio Tàpies, het Fundació Joan Miró, het Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), het Museu Nacional d’Art de Catalunya, het Picasso museum (van tevoren reserveren), het Born Centre Cultural, het MUHBA El Call, het MUHBA Plaça del Rei, het MUHBA Refugi 307, het MUHBA Via Sepulcral del Món, het Museu del Disseny, het Museu Etnològic, het Museu Frederic Marès, het Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, het CaixaForum, de CosmoCaixa, de botanische tuin van Barcelona, het Museu Blau, het Museu de la Música, het Museu del Modernisme Català, het Museu del Modernisme Català, het Museu Egipci de Barcelona, het Olympisch en Sport Museum en het museum Joan Antoni Samaranch.

FUNDACIÓ JOAN MIRÓ: Gelegen in het Montjuïc park, de stichting, vrucht van de vriendschap tussen de architect Josep Lluís Sert en Joan Miró, combineert kunst, architectuur en landschap. Het is één van de meest complete collecties wereldwijd van de kunstenaar, en neemt u mee door de verschillende stadia van zijn artistieke levensloop, waarin verscheidene technieken tentoongesteld worden die hem tot een van de meest invloedrijke artiesten heeft gemaakt van de vorige eeuw.

(frase para insertar tras la tabla de precios y en letra de menor tamaño)

Senior tickets alleen aan het loket

FC BARCELONA: Toegangsbewijs voor het stadium Camp Nou en het museum van de voetbalclub Barcelona waar alle trofeeën zijn uitgestald en waar de beste herinneringen uit de voetbalhistorie van de club worden opgehaald. (hemos quitado una frase)

De tickets van FC Barcelona worden niet vergoed.

AQUARIUM: Ontdek de submariene fauna van de Middellandse Zee en geniet van het grootste Oceanarium van Europa! Loop via de permanente exposities van meer dan 35 aquaria door de meer dan 80 meter lange tunnel onder water, waarvandaan u vrij uitzicht hebt op zwemmende haaien. U kunt ook met de haaien zwemmen! Breng een bezoek aan het Aquarium van Barcelona!

ZOO: Als u van de natuur en dieren houdt, dan nodigen we u uit om ze van dichtbij te bewonderen, en zien hoe ze leven in een omgeving die de natuurlijke habitats van elk dierensoort nabootst. Leer hoe bedreigde diersoorten worden beschermd en vele andere dingen.

TABLAO FLAMENCOCORDOBÉS: De beste Flamenco show van Barcelona! U kunt kiezen om alleen naar de show te gaan of naar een show met diner.

FLAMENCO CITY HALL: Geniet van een flamenco show in het historische gemeentehuis van Barcelona. Een zeer apart decor voor een spektakel vol kunst, gevoel en passie. Bent u klaar voor de magie van de flamenco?

BARCELONA WALKING TOURSMODERNISME: Mocht u de belangrijkste artistieke stroming van de eind van de 19e en begin van de 20e eeuw willen leren kennen, het Catalaanse modernisme oftewel de ¨art nouveau¨, dan is deze toer een perfecte inleiding voor het ontdekken van de context waarin de verschillende exponenten van deze stroming zijn ontstaan en het prestige dat ze door hun werken hebben verkregen. U kunt van heel dichtbij, en door de blik van een expert, de werken van bekende en beroemde architecten, zoals Gaudí, Domènech i Montaner en Puig i Cadafalch bewonderen.

Beschikbaar in Catalaans, Spaans, Engels en Frans

BARCELONA WALKING TOURS PICASSO: Als u belangstelling heeft voor het leven en werk van Picasso, mis dan de rondleiding met gids niet, die we aanbieden voor de meest emblematische plekken van Barcelona, waar de schilder in de jaren van zijn jeugd leefde en voor het museum dat de belangrijkste collectie van zijn vormingsjaren tentoonstelt.

Beschikbaar in Engels en Frans.

CASA AMATLLER: In het centrum van de stad bevindt zich Casa Amatller, werk van de architect Puig i Cadafalch, gelegen naast het huis Casa Batlló van Gaudí en het huis Casa Lleó Morera van de architect Domènech i Muntane. Tesamen vormen zij het beroemde huizenblok «Manzana de la Discordia». Ontdek waarom dit blok werd gebouwd en herleef de sfeer van de oude modernistische en Catalaanse bourgeoisie van Barcelona!

BARCELONA MET GOCAR: Vind u het leuk om Barcelona op drie wielen te verkennen? We nodigen u uit om een route te maken met deze vriendelijke, open auto’s, die met behulp van een ingebouwde GPS op elk punt van uw route commentaar geeft over de bezienswaardigheden om u heen en die vele anekdotes over de stad weergeeft. Het is geen ruimtewagen, het is een GoCar!

Audiogids niet beschikbaar in Nederlands

GOLONDRINAS: De golondrina, een gemotoriseerde excursieboot. Hiermee kunt u een kleine tocht langs de kust van Barcelona maken, zodat u deze beter kunt leren kennen. Ontspan met een glas wijn en geniet van het landschap aan boord van ‘Las Golondrinas’.

MIRADOR DE COLÓN: Aan het begin van de Rambla van Barcelona, dichtbij de zee, vindt u het uitkijkpunt van Columbus, de Mirador de Colom. Geïnaugureerd in het jaar 1888 als deel van de Wereldtentoonstelling, kunt u in de pilaar de lift nemen naar het op 60 m hoge uitzichtpunt, waarvandaan u een fantastisch uitzicht heeft over de stad en de haven.

POBLE ESPANYOL: Gun uzelf een aangename en rustige wandeling door de straten en pleinen van het ´Poble Espanyol´, bekijk haar gebouwen en collecties van moderne kunst, bewonder de prestaties van de ambachtslieden die ter plekke werken, en mis vooral niet de audiovisuele installaties. Geniet van uw ervaring!

TELEFÉRICO DE MONTJUIC: Neem de kabelbaan naar Montjuic! En geniet van de geweldige uitzichten vanaf het kasteel over de stad en de zee. De kabelbaan heeft nieuwe cabines, waarin 8 mensen comfortabel plaats kunnen nemen en het een ideaal uitje is voor families die willen genieten van deze groene long in Barcelona.

PALAU DE LA MÚSICA: We nodigen u uit om het concertgebouw, het beroemde ¨muziekpaleis¨ van Barcelona te bezoeken. Het is de enige concertzaal van de wereld dat als beschermd erfgoed vermeld staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het muziekgebouw is ontworpen door de architect Domènech i Montaner en is gefinancierd door particuliere giften. Het is de zetel van het belangrijke Catalaanse koor ¨Orfeo Catalਠen is een pronkstuk van de architectonische en muzikale erfgoed van Barcelona.

Senior en studenten tickets alleen aan het loket.

Gids niet beschikbaar in Nederlands (Engels, Frans en Spaans)

TIBIDABO: Ga omhoog naar het pretpark van de Tibidabo. Treedt toe tot de meest emblematische attracties van het pretpark en beleef een onvergetelijke dag door u te laten verleiden tot de magie van de Tibidabo met één van de beste uitzichten over Barcelona.

LICEU: Het Operagebouw Liceu van Barcelona, dat centraal gelegen is aan de Rambla, is altijd een kruispunt geweest van artistieke, sociale en politieke uitingen van de burgers van Barcelona, dat in de loop van de jaren en ondanks vele moeilijke periodes in hun geschiedenis steeds meer roem en pracht heeft verkregen. We nodigen u uit om haar bijzondere geschiedenis te verkennen!

Gids niet beschikbaar in Nederlands (Engels en Spaans)

MODERNISTISCHESANT PAU COMPLEX: Het indrukwekkende modernistische complex, verklaard als Patrimonisch Wereld Erfgoed en ontworpen door Lluís Domènech i Montaner, gebouwd tussen 1902 en 1930, heeft 80 jaar lang als ziekenhuis gediend. U kunt de tuinen bezoeken, de verschillende paveljoenen verbonden door tunnels en de permanenten exposities over de geschiedenis van geneeskunde en over het leven en werk van Domènech i Montaner.

Gids niet beschikbaar in Nederlands (Engels, Duits en Spaans)

MUSEU NACIONAL D’ART DE CATALUNYA: Het museum, gebouwd tijdens de Wereldtentoonstelling in 1929, voorziet een van meest uitgebreide kunst collecties van over de laatste duizend jaar. Een reis vanaf de romeinse muur beschilderingen tot en met de catalaanse avantgarde. Vergeet niet een bezoek aan het terras te brengen om van het prachtige uitzicht te genieten.

Audiogids niet beschikbaar in Nederlands (Engels, Frans en Spaans)

MUSEU DE LA MÚSICA: Het muziek museum van Barcelona biedt u een mooie reis door de geschiedenis van verschillende muziek genres, periodes en culturen.

MUSEU D’HISTÒRIA DE BARCELONA: Loop door 2000 jaar geschiedenis en zie de ontwikkeling van de stad en zijn burgers. Het geschiedkundig museum van Barcelona is een dynamisch museum dat telkens verandert en welke inhoud u beter kunt begrijpen als u ook de andere zetels van Museo de Historia van Barcelona(MUHBA) bezoekt.

(frase para insertar tras la tabla de precios y en letra de menor tamaño)

Senior tickets alleen aan het loket

LA GALERÍA DE LAS ILUSIONES: Voel jezelf hoofdpersoon van de meest grappige schilderijen van de Galerij der Illusies. Deze galerij is de eerste dat besteed is aan optische illusies in Europa, en experimenteert met beroemde schilderijen, personen en landschappen, zodat u de meest bizarre foto´s kunt maken.

BARCELONA NIGHT CARD:

Deze kaart is de beste manier om het nachtleven van Barcelona te ontdekken, omdat het vrij toegang geeft, en zonder in de rij te hoeven te staan, tot de beste nightclubs van Barcelona gedurende 2 tot 7 achtereenvolgende dagen. Met één enkel toegangsbewijs kunt u binnen komen bij de meest populaire nachtclubs van Barcelona, zoals Aire, Arena Sala Classic, Arena Sala Madre, Bikini Barcelona, Boulevard Culture Club, Catwalk, City Hall Dance Club Concept, Club Costa Breve, Hyde Club, La Terrazza, Les Enfants, Luz de Gas, Macarena Music Club, Mirablau Barcelona, Moog, Oak Club Barcelona, Opium Barcelona, Otto Zutz Club, Pacha Barcelona, Pacha Sitges, The Bunker, Sala B, Sala Tango, Slow Club, Small’s Barcelona, Soho the Club, Sutton Club, Shôko Restaurant.

MONTSERRAT:

Op één middag heeft u genoeg tijd om de heilige berg Montserrat met alle vijf zintuigen te bezoeken. De essentie van het Benedictijnse klooster kunt u niet alleen zien, horen en voelen, maar ook ruiken en proeven. Montserrat is naast een bekend klooster tevens een beschermd natuurpark en een heiligdom voor de Catalaanse spiritualiteit en cultuur. De visite an sich duurt een uur lang.

Als u een activiteit wilt doen die niet in onze lijst staat, twijfel dan niet om het ons te laten weten bij de receptie: wij zullen waarschijnlijk goedkopere tickets voor u vinden en u hoeft niet in de rij te staan.

CATALÀ - ESPAÑOL - FRANÇAIS - ENGLISH - GERMAN - ITALIANO - DUTCH
Camping & bungalows BARCELONA Carretera N-II Km 650 - 08304 - Mataró, Barcelona, ESPAÑA
Tel: +34 937904720, E-mail: info@campingbarcelona.com
www.CampingsOnLine.com, Información y reservas de Campings en España